Nyheter

Mål igen av svenske rookien

Succén fortsätter för Joel Eriksson Ek. I tre av fyra NHL-matcher har den 19-årige rookien gjort poäng. Minnesota-forwarden gjorde mål i 4-0-matchen mot Buffalo. Värmlänningen satte 1-0-målet bakom Buffalo-målvakten Anders Nilsson i matchens femte minut.(TT)
Publicerad 28 oktober 2016

Värmlänningen satte 1-0-målet bakom Buffalo-målvakten Anders Nilsson i matchens femte minut. Eriksson Ek sköt ur liten vinkel över axeln på sin landsman.

Ek kallades upp från farmarlaget senaste helgen och gjorde mål mot New York Islanders. I sin tredje match, 5-0 mot Boston, blev han den förste tonåringen i Minnesota att få tre assist i en match.

Coachen Bruce Boudreau är nöjd med svensken.

””

Femte målet i höst

Buffalo-målvakten Anders Nilsson hade ingen lyckad kväll, släppte in tre av 21 skott (ett mål gjordes i tom bur). Han ersatte den sjuke kollegan Robin Lehner. Minnesotas målvakt Devan Dubnyk räddade däremot hela 38 skott.

Oliver Ekman-Larsson var en av målskyttarna när Arizona vann över Philadelphia för andra gången på mindre än två veckor. Målet var hans femte för säsongen.

Veteranen Henrik Zetterberg avgjorde matchen mellan Detroit och St Louis i åttonde rundan av straffläggningen. Matchen slutade 2-1.

Snabbt mål av Hörnqvist

Patric Hörnqvist gjorde det inledande målet när hans Pittsburgh mötte New York Islanders. Matchen slutade 4-2 till Pittsburgh. I slutet av matchen tvingades Carl Hagelin lämna matchen skadad efter att ha blivit upptryckt mot sargen.

Hörnqvists mål kom redan efter 46 sekunder i första perioden, i numerärt överläge, och var hans tredje för säsongen. Sedan var det mållöst för laget fram till att Jevgenij Malkin, Sidney Crosby och Phil Kessel satte varsitt mål i tredje perioden.

Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury storspelade och räddade sammanlagt 35 skott.