Nyheter

Fiaskodebut för Hamrén - spansk seger

Erik Hamrén hoppades få i gång den isländska vulkanen direkt i Nations League-premiären borta mot Schweiz. Vulkanen imploderade i stället - och förlorade med hela 0-6 - lagets största förlust på 17 år. På Wembley tog Spanien sin första seger i den nya turneringen.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Den nytillträdde svenske förbundskaptenen Erik Hamrén kunde minst sagt fått en bättre start på sin Islandssejour. Må så vara att det lilla ölandet i norr, tack vare EM- och VM-kvalsuccér under de senaste åren, hamnat i den svåraste A-gruppen i det nystartade Nations League.

Likväl hade nog ingen förväntat sig att det skulle bli så svårt som det faktiskt blev för Island borta mot ett spelsuget Schweiz.

Steven Zuber satte tonen direkt i den 13:e minuten med ett rykande avslut upp i krysset. Denis Zackaria följde upp med 2-0 tio minuter senare - och sedan var det öppen gata.

"Mitt ansvar"

När Admir Mehmedi avslutade ett schweiziskt mönsteranfall i den 82:a minuten så innebar det 6-0.

””

Men trots det så fortsatte även den blåklädda och tillresta delen av publiken att applådera och heja.

Det var i princip det enda positiva den nye förbundskaptenen, som såg minst sagt sammanbiten ut på sidlinjen, kunde ta med sig från sin första landskamp på nya jobbet.

””

Shaw utburen på bår

På Wembley så var Spanien strået vassare än hemmanationen England när de vann med 2-1 i det gigantmöte som avslutade matchdagen. Valenciaanfallaren Rodrigo blev segermakare, när han både spelade fram till Sauls 1-1-mål och gjorde 2-1-målet på egen hand i den första halvleken. Dessförinnan hade Marcus Rashford gett England ledningen efter en smörpassning från Luke Shaw.

Just Luke Shaw, och det som hände honom i den andra halvleken, skulle dock överskugga det fotbollsmässiga. Efter en otäck kollision blev Manchester United-vänsterbacken länge liggande orörlig på planen, och fick bäras ut på bår med syrgasmask och nackkrage.

Senare kom dock lugnande besked från vänsterbacken:

"Tack för all kärlek och stöttning. Jag mår bra och är i bra händer" skrev Shaw på Twitter.

Även om riktigt fina chanser skapades på de nio övertidsminuter som Shaws skada orsakade så kunde inte England nå fram till en kvittering.