TT-Sport

Johaugs manager: dom på tisdag

TT-Sport Artikeln publicerades

Therese Johaug sitter inte still och väntar på Cas-domen som kan ödelägga OS-planerna. Skidstjärnan följer i stället sitt träningsupplägg och har åkt på träningsläger till Italien. Dopningsbeskedet får hon på tisdag.(TT)

Utslaget i Idrottens skiljedomstol Cas väntades den här veckan men Therese Johaugs manager Jørn Ernst meddelade på torsdagen nyhetsbyrån NTB att det kommer på tisdag i nästa vecka. Då får norskan veta om hennes 13 månader långa dopningsavstängning förlängs, kvarstår eller möjligen förkortas.

I väntan på domen följer hon sitt träningsupplägg, liknande dem som hon haft i flera år. På onsdagen åkte hon till italienska Seiser Alm för att träna på glaciärsnö och i nästa vecka ska hon till Livigno, där hon i september i fjol använde salvan mot sina brända läppar som innehåll den anabola steroiden clostebol. Och där hon sedan testades så att dopningshistorien rullade igång.

Under avstängningen får inte Johaug träna med det norska landslaget.

– Därför är hon aldrig på samma ort som landslaget. Hon är där veckorna före landslaget, säger Jørn Ernst till VG.

– Therese är på läger i Mellaneuropa fram till den 3 september.

Johaug och hennes team tror inte längre på någon friande dom i Cas. Inte heller på ett kortare straff. I stället hoppas de att avstängningen blir kvar på 13 månader, vilket skulle göra att hon kan vara tillbaka till tävlingsstarten i oktober-november.