Nyheter

Linköping utjämnade mot Brynäs

C More-experten Arto Blomsten tyckte att Eddie Larsson var bäst på isen - utan ett endaste misstag. Själv var backbjässen mest nöjd med att Linköping reducerade till 1-2 i kvartsfinalserien. - Skönt att vi avgjorde i numerärt överläge, Brynäs har varit kaxiga i boxplay, säger han.(TT)
Publicerad 22 mars 2017

Efter 0-6 och 2-3 i de två första kvartsfinalerna var LHC mer eller mindre piskat att vinna hemma under onsdagen.

Annars hade man hamnat i underläge med 0-3, något inget lag mäktat med att hämta upp i SM-slutspelet efter att bäst av sju matcher infördes.

Och seger blev det i rysaren - även om det dröjde ända till 14.03 minuter av den sista perioden innan Ken André Olimb smällde in 2-1 i powerplay.

””

"Tagit stora kliv"

Men allra bäst hos östgötarna var ändå Eddie Larsson - som enligt C Mores expert Arto Blomsten inte gjorde ett enda misstag under hela matchen.

””

26-åringen från Mariestad representerade Linköping i J18 och J20 mellan 2007 och 2009. Efter bland annat tre år i Växjö - med ett SM-guld som resultat - värvades den tuffe försvararen tillbaka till Linköping inför den här säsongen.

Med mer speltid och ökat ansvar har Larsson vuxit ut till en pålitlig backbjässe.

Det blev även två mål och tolv assist från defensivspecialistens klubba i grundserien och hittills en assist på tre matcher i slutspelet.

"Njuter i fulla drag"

Mot Brynäs i tredje drabbningen spelade han 20.25 minuter och höll alltså mycket hög klass. Han spred det lugn och den trygghet som LHC behövde i det utsatta läget.

””

LHC tog ledningen genom tyske Marcel Müller, innan Linus Ölund kvitterade.

Sedan höll taket på arenan på att lyfta då Olimb pangade in segerskottet i slutminuterna.