Nyheter

Sylvegård: "Det var mycket känslor"

I somras förlorade Malmötränaren Jesper Mattsson sin son Oliver, 14. Inför hemmapremiären i Malmö arena hedrades hans minne. - Det var mycket känslor. Efter ceremonin tänkte jag att jag ska stänka dit pucken för hans skull, säger Marcus Sylvegård efter 4-1 mot Färjestad.(TT)
Publicerad 22 september 2018

Hemmapremiären i SHL var känslosam för alla som är involverade i klubben Malmö. Inför nedsläpp mot Färjestad hyllades Oliver Mattsson, son till assisterande tränaren Jesper Mattsson, med en tyst minut. Fjortonårige Oliver gick bort i somras efter en kamp mot en svår blodsjukdom.

"Gör det för hans skull"

””

Det var Sylvegård den yngre som definitivt stängde mötet med Färjestad med sitt 3-1-mål knappt fem minuter in på den tredje perioden i Malmö arena. Ett mål som han tillägnar Oliver Mattsson.

””

Han trivs med att få spela A-lagshockey med sin storebroder Emil Sylvegård, 25, som efter några år i allsvenska Oskarshamn och SHL-klubbarna Luleå och Linköping nu spelar i landets högsta serie med moderklubben Malmö. Sylvegård den äldre inledde SHL-säsongen med att sätta skåningarnas enda mål i premiärförlusten mot Mora i torsdags (1-2 efter förlängning).

””

Nu mer än någonsin är Malmö Redhawks synonymt med familjen Sylvegård. Pappa Patrik, tidigare storback i klubben, är sedan några år tillbaka vd och sportchef i Malmö.

””

"Svårt att göra mål"

Malmös 4-1-seger mot Färjestad, som nu har fem raka förluster mot skåningarna, var odiskutabel. Värmlänningarna hade lämnat det fysiska spelet hemma och slarvade i passningsspelet.

””

Hemmalaget gjorde två mål i numerärt överläge (Max Görtz, Anton Öhman) - det andra kort efter att Linus Johansson kvitterat för Färjestad. Malmös fjärde mål kom i tom kasse genom återvändaren Henrik Hetta.