Nyheter

Seriesegraren Växjö i brygga i SM-slutspelet

Seriesegraren Växjö är i brygga i SM-kvartsfinalen mot Malmö. Skåningarna vände 0-3 till 4-3-seger i förlängning och kan på lördag skicka ut Växjö ur slutspelet. Malmö leder med 3-1 i matcher. - Det var riktigt tungt, säger Växjömålvakten Joacim Eriksson. Efter 8.(TT)
Publicerad 23 mars 2017

Efter 8.44 minuter av den första förlängningsperioden vispade Malmös Andreas Thuresson in 4-3-målet bakom Växjömålvakten Joacim Eriksson - och den fjärde SM-kvartsfinalen var avgjord.

””

"Inte vara mål"

Det krävdes videogranskning av målet innan det godkändes.

””

Det var Växjömålvakten som med sina aktioner i målet var på stolparna.

””

Malmö, åtta i grundserien, leder nu kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och nu krävs det tre raka Växjösegrar - annars är det slutspelat för säsongen för SHL:s grundserieetta.

””

Växjötränaren Sam Hallam:

””

"Vi blev straffade"

Efter två perioder i Malmö Arena inför 9 209 åskådare var det ingenting som tydde på att Malmö skulle kunna hota Växjö. Robert Rosén och Emil Pettersson ordnade en 2-0-ledning efter den första perioden. I den andra ökade Tuomas Kiiskinen på till 3-0.

Inom loppet av drygt tre minuter i den tredje perioden svarade dock Malmö för tre raka mål och tog matchen till förlängning.