Nyheter

Överlägset Malmö vidare i Champions League

Två gånger på 2010-talet har Malmö FF tagit sig ända till gruppspelet i Champions League. Under tisdagskvällen tog skåningarna det första steget mot att återupprepa bedriften när man lekande lätt vann returmötet mot FC Drita.(TT)
Publicerad 17 juli 2018

Malmö FF gick in i returmötet mot kosovanska FC Drita med tämligen bekväma förutsättningar efter att man förra veckan segrat med klara 3-0 nere i Mitrovica. Efter en seg inledning malde skåningarna sakta men säkert ner sina motståndare och säkrade avancemanget med siffrorna 2-0 hemma i Malmö.

Sömnpiller

Malmö har haft ett intensivt spelschema under inledningen av höstsäsongen. Matchen mot Drita var den fjärde på tio dagar, och med tanke på det goda utgångsläget valde tränare Uwe Rösler föga förvånande att ta in fyra nya spelare jämfört med elvan som i helgen kryssade mot Östersund. En av dessa, mittbacken Franz Brorsson, nickade in bollen med dryga halvtimmen spelad, men målet blev bortdömt på grund av ruff på målvakten.

I övrigt var första halvlek en sällsynt sömning historia där Malmö kontrollerade spelet utan att skapa något nämnvärt framåt. Först på tilläggstid hettade det till när talangen Samuel Adrian från trettio meter drämde bollen i stolpen.

Malde ner motståndarna

Efter pausvilan fick Drita allt svårare att hänga med i bolljagandet, och det var bara en tidsfråga om när målen skulle börja trilla in.

Tio minuter in i andra halvlek avlossade samme Adrian åter ett skott från distans, och några meter från målet skyfflade Carlos Strandberg in bollen på äkta måltjuvsmanér.

Kort därefter bjöd Eric Larsson hemmapubliken på en elegant frivolt efter att han med sitt första tävlingsmål för klubben utökat ledningen.

Några fler mål blev det inte, och efter det snöpliga poängtappet mot Östersund fick Uwe Rösler njuta av sin första hemmaseger som tränare.