Nyheter

Malmö starkast på Hovet

I fjol vann Djurgården samtliga fyra möten med Malmö Redhawks. I år har Malmö fått en smakstart på säsongen - så även mot Djurgården som man slog med 2-1 på Hovet. - Vi är bra i år helt enkelt, säger Malmös Robin Alvarez, som de senaste säsongerna spelade i Djurgården.(TT)
Publicerad 24 september 2016

Faktum är att Malmö inte hade vunnit en bortamatch mot Djurgården i SHL på tio år.

Men i år har skåningarna, med nio nyförvärv och ny tränare i Peter Andersson, fått en flygande start på säsongen. Efter två raka hemmasegrar - Frölunda (3-2) och Karlskrona (3-0) - tog Malmö sin tredje raka vinst i årets första bortamatch.

””

Och han vet. Inför den här säsongen vände han tillbaka hem till Skåne efter två säsonger i Djurgården, där han i fjol med och vann alla matcher mot Malmö.

””

Många utvisningar

Malmö-spelarna hade visserligen problem med att hålla sig på isen i den första perioden - tre raka utvisningar innan det ens hade gått tio minuter av matchen var en ren bjudning till hemmalaget. Men Djurgården lyckades inte alls med sitt powerplay-spel i sin första match på hemmaplan den här säsongen och i stället var det spelskickliga Malmö som vaskade fram chanser så snart man var fulltaligt. Det var också Malmö som tog ledningen när Andreas Thuresson fick läget och distinkt sköt upp pucken i krysset.

Ett bättre Djurgården i den andra perioden skapade mer och lyckades också kvittera inför de 7 659 personerna på Hovet när 19-årige Jonathan Davidsson, målskytt även i premiären mot Leksand, sköt in 1-1.

Men Malmö hade ett spelmässigt övertag och det andra målet hängde i luften. Drygt tre minuter innan paus skapade gästerna ett jättetryck där Ilari Filppula först sköt pucken i målramen innan den gick ut till danska nyförvärvet Nichlas Hardt som prickade in 2-1.

För lite skott

Djurgården forcerade för en kvittering i slutminuterna av matchen, men Malmös försvarsspel fortsatte att vara prickfritt.