Nyheter

Messis dubbel räddade Barcelona

Barcelona var illa ute mot bottenlaget Leganes. Men i 90:e minuten räddades storklubben av stjärnan Lionel Messis avgörande 2-1-mål - därmed är laget fortfarande med i La Ligas tätstrid. Trepoängaren innebär att Barcelona har 51 poäng efter 23 omgångar. Tabellettan Real Madrid har 52 efter 21 matcher.(TT)
Publicerad 19 februari 2017

Barcelona var illa ute mot bottenlaget Leganes. Men i 90:e minuten räddades storklubben av stjärnan Lionel Messis avgörande 2-1-mål - därmed är laget fortfarande med i La Ligas tätstrid.

Trepoängaren innebär att Barcelona har 51 poäng efter 23 omgångar. Tabellettan Real Madrid har 52 efter 21 matcher.

Barcelona fick en drömstart hemma mot Leganes. Redan i den fjärde minuten hittade Lionel Messi rätt och skickade in 1-0-målet. Då såg det länge ut som att klubben skulle få en snabb revansch efter debaclet - 0-4 - i Champions League-mötet med Paris SG.

Med Leganes spelade upp sig, hittade ytor och skapade lägen. Till slut kom också målet. Inhopparen Unai Lopez slog till i 71:a minuten.

Det var första i 90:e minuten, efter att Martin Mantovani kom fel in i duellen med Neymar, som Messi säkrade segern med en kylig straff.