Nyheter

Carvalho avgjorde stormötet i 93:e minuten

Tajt och underhållande. Stormötet mellan AIK och Malmö FF hade det mesta - och till slut även ett mål. Felipe Carvalho gjorde 1-0 till Malmö i den 93:e minuten. - Jag är så glad, säger mittbacken. För femte matchen den här säsongen avgjorde Malmö i den 82:a minuten eller senare.(TT)
Publicerad 29 maj 2017

För femte matchen den här säsongen avgjorde Malmö i den 82:a minuten eller senare.

Hur kommer det sig?

””

Uruguayanen har inte fått speciellt mycket speltid den här säsongen och bildade ett nykomponerat mittbackspar med Oscar Lewicki på grund av skador och avstängningar i MFF.

Det skulle visa sig fungera alldeles utmärkt.

””

TT: Har det varit tufft för din del?

””

17-8 i skott till MFF

Det var underhållande match med många chanser från första minuten. AIK:s Simon Thern sprudlade av energi mot sin gamla klubb och Eero Markanen fick två riktigt bra chanser i den första halvleken. Men effektiviteten är ett problem i AIK - bara åtta mål totalt och ett av Markanen den här säsongen.

Samtidigt har man ett av allsvenskans tätaste försvar och även spelskickliga MFF hade det svårt att hitta igenom till en början.

Markus Rosenberg hade en dubbelchans i den första halvleken, men fick inte in bollen. Ju längre matchen pågick, desto oftare kom ändå chanserna för gästerna - 17-8 i avslut till MFF - och till slut även avgörandet.

"Jätteviktigt"

Magnus Wolff Eikrem inledde på bänken men kom in i den 77:e minuten. Det gav extra tyngd till ett MFF som bekant aldrig slutar spela förrän det är slut. Norrmannen skruvade in bollen i straffområdet där mittbacken Felipe Carvalho dök upp från ingenstans och skarvade in 1-0 på tilläggstid.

””

För AIK var det första gången man släppte in ett mål sedan den 22 april - och kanske ändå lagets bästa insats under säsongen.