Nyheter

Örebro vann på nytt

Örebro har fått upp ångan i SHL-ishockeyn. Mot Luleå kom tredje raka segern på hemmaplan, och det rejält - 4-0. Matchen i Behrn Arena började otäckt.(TT)
Publicerad 3 oktober 2015
Örebro har fått upp ångan i SHL-ishockeyn. Mot Luleå kom tredje raka segern på hemmaplan, och det rejält - 4-0. Matchen i Behrn Arena började otäckt. Det hade bara gått ett par minuter innan Örebros Johan Motin satte in en tackling i ryggen på Luleås Ch

Matchen i Behrn Arena började otäckt. Det hade bara gått ett par minuter innan Örebros Johan Motin satte in en tackling i ryggen på Luleås Christopher Mastomäki som åkte med huvudet först in i sargen och blev liggande länge på isen.

Mastomäki fick föras ut på bår och togs till sjukhus, Motin fick matchstraff.

Luleå skickade under matchen ut ett lugnande besked på sitt twitterkonto:

"Mastomäki har full känsel i armar och ben. Sårskada ögonbryn och hjärnskakning. Har åkt till sjukhus för ytterligare undersökning".

Johansson tvåmålsskytt

När det sedan gällde själva spelet så var det Örebro som fick bäst utdelning på de chanser som skapades.

Martin Johansson, som gjorde sitt första mål för säsongen i senaste matchen mot Skellefteå, stötte in 1-0 efter nio minuter framspelad av Daniel Viksten.

Fyra minuter senare satte Greg Squires 2-0 på egen sargretur.

Den andra perioden förblev mållös. I den tredje satte Johansson sitt andra mål för matchen till 3-0, och det stod klart att det inte var Luleås kväll.

Libor Hudacek fastställde sedan slutresultatet 4-0 med sitt första mål i SHL.

””

Arg Fagerwall

Örebro klättrar upp till femte plats i tabellen i och med segern. Luleå befinner sig betydligt längre ner, på tolfte plats, och tränaren Joakim Fagerwall var allt annat än nöjd efter matchen.