TT-Sport

Peterson vidare i Wimbledon-kvalet

TT-Sport Artikeln publicerades

Rebecca Peterson är skrällartat vidare till den andra kvalomgången i Wimbledons damsingel. Den 21-åriga svenskan besegrade 128-rankade Jang Su-Jeong, Sydkorea med 6-3, 6-2 i en uppskjuten match i den första kvalomgången.(TT)

Rebecca Peterson är skrällartat vidare till den andra kvalomgången i Wimbledons damsingel.

Den 21-åriga svenskan besegrade 128-rankade Jang Su-Jeong, Sydkorea med 6-3, 6-2 i en uppskjuten match i den första kvalomgången.

172-rankade Peterson imponerade framförallt i andra set när hon vände ett 1-2-underläge till 6-2-seger efter att ha vunnit fem raka game.

I nästa omgång, den andra av tre, så väntar antingen Marina Erakovic, Nya Zeeland, eller Amra Sadikovic, Schweiz.

Rebecca Peterson har dragits med stora skadebekymmer i år, framför allt en överansträngd högerarm, och gjorde tävlingscomeback i början av juni efter sju månaders uppehåll.

För en och en halv vecka sedan tog stockholmaren sin första titel sedan comebacken när hon vann ITF-tourtävlingen i italienska Padova, en mindre tävling på en av undertourerna till världstouren WTA.

Sämre gick det för herrspelaren Elias Ymer, 21, som föll mot den 18-årige hemmaspelaren Jay Clarke med 4-6, 6-7 i den andra kvalomgången. Ymer var nära att få till ett tredje set, men föll i tiebreak med 5-7.