Nyheter

Pontus Jansson: "Vi var inte bra"

"Det är skit detta. " Det var mittbacken Pontus Janssons summering av Sveriges kollaps, där 2-0-ledningen slutade med en 2-3-förlust. - Vi var inte bra, vi var inte bra från första minuten, sade han efter förlusten mot Turkiet.(TT)
Publicerad 10 september 2018
"Det är skit detta." Det var mittbacken Pontus Janssons summering av Sveriges kollaps, där 2-0-ledningen slutade med en 2-3-förlust. - Vi var inte bra, vi var inte bra från första minuten, sade han efter förlusten mot Turkiet. Turkiets Emre Akbaba blev

Turkiets Emre Akbaba blev den som sänkte Sverige med 2-2 i 88:e och 3-2 på tilläggstid.

Men det var inte inhopparens skicklighet som avgjorde Nations League-premiären på Friends arena.

Det var landslagets prestation, enligt mittbacken Pontus Jansson som vikarierade för febersjuke Andreas Granqvist.

””
””

"Tufft"

Jansson ansåg att det var alla delar i spelet som brast.

””
””

Vikarierande lagkaptenen Sebastian Larsson:

””
””

Claesson ökade på

Sverige inledde ändå målmässigt bäst. Isaac Kiese Thelin satte 1-0 i 34:e minuten och fyra minuter in i andra halvlek ökade Viktor Claesson på ledningen.

Hakan Calhanoglus reducerade kort därefter men det var först i slutet av matchen som Turkiet kvitterade och avgjorde. Emre Akbaba dundrade in 2-2 i 88:e minuten och fyra minuter senare nickskarvade han Turkiet till segern.

””
””

Den 11 oktober möter Sverige Ryssland - som fick 2-1 borta mot Turkiet - i andra omgången av Nations League.