TT-Sport

Quintana återtog ledartröjan

TT-Sport Artikeln publicerades

Colombianen Nairo Quintana återtog ledningen i Spanien runt efter att ha vunnit den tionde etappen. Quintana var 24 sekunder före Robert Gesink, Nederländerna, och Chris Froome, Storbritannien, såg till att hålla sin vinstchans levande med att bli trea.(TT)

Colombianen Nairo Quintana återtog ledningen i Spanien runt efter att ha vunnit den tionde etappen. Quintana var 24 sekunder före Robert Gesink, Nederländerna, och Chris Froome, Storbritannien, såg till att hålla sin vinstchans levande med att bli trea.

Froomes chanser att bli den förste på 38 år som vinner både Tour de France och Spanien runt, såg ut att gå om intet då han låg nästan minuten bakom Quintana tidigt på etappen.

Men en imponerande upphämtning av britten de sista fem kilometerna innebär att han är trea i sammandraget, 58 sekunder bakom ledaren. Alejandro Valverde, Spanien, ligger tvåa, sekunden före britten.

Quintana ser fortfarande Froome som favorit till slutsegern tack vare ett tempolopp på den 19:e etappen.

– Vi måste se till att fortsätta med det vi gjort hittills för att distansera oss från honom, sade Quintana som sade att han kommer att vara lugn först om han har tre minuters försprång till Froome inför tempot.