Nyheter

Halfvarsson och Hellner ut i kvarten

En fällde sig själv och en var för långsam. Calle Halfvarsson och Marcus Hellner fick respass tidigt i den inledande sprinten där en Tour de Ski-mästare visade klass. - Tvärstopp, säger Halfvarsson till SVT.(TT)
Publicerad 30 december 2017

Till skillnad från de svenska damerna så finns de bästa blågula herrarna på plats under skidcirkusen Tour de Ski som inleddes i schweiziska Lenzerheide.

Under den inledande fria sprinten så tog sig två av sex svenskar vidare till kvartsfinal. Calle Halfvarsson hade tolfte bästa tid i prologen, kvalet, och Marcus Hellner gick vidare som 22:a åkare.

Men där tog det stopp.

"Inget superlopp"

Halfvarsson slog krokben för sig själv och ramlade tidigt i det första heatet. Hellner slutade på fjärde plats i sitt heat men hade för dålig tid för att nå en semifinal.

””
””

Övriga svenska herrar misslyckades stort i prologen, kvalet, där regerande Tour de Ski-mästaren Sergej Ustiugiv var snabbast.

Oskar Svensson slutade på 43:e plats, Gustav Eriksson på 50:e, Jens Burman 91:a och Daniel Richardsson 93:a. Richardsson hade näst sämst tid av startande åkare, över 19 sekunder bakom Ustiugov.

Mästaren visade klass

Och ryssen fick också en smakstart på touren. 25-åringen tog sig hela vägen fram till final och där var han orubblig.

Halvvägs in i loppet satte han upp ett stenhårt tempo, de enda som orkade följa var Federico Pellegrino, Italien, och fransmannen Lucas Chanavat. Men in på upploppet fanns det ingen som kunde hota Ustiugov som vann före Pellegrino.

Till slut blev det en 20:e plats för Hellner och Halfvarsson slutade 27:a.