Nyheter

Rogic ordnade sällsynt bortaseger för Örebro

Örebro har haft svårt i andra halvlek och i bortamatcherna under hela säsongen. Mot Sirius såg Filip Rogic - med ett hattrick - till att det blev seger efter en galen avslutning på Studenternas, 4-3. - Fantastiskt kul. Det blev revansch för oss och våra fans, säger Örebromittfältaren.(TT)
Publicerad 25 september 2017

Det var ett tag sedan 24-åringen gjorde ett hattrick senast.

””

Nu kom hans hattrick när det som allra mest behövdes.

Örebro jagar poäng för att säkra kontraktet och slippa känna av kvalstriden.

Och trots att Kennedy Igboananike och Filip Rogic gett Örebro en 2-0-ledning före paus var andra halvlek nära att bli en blytung repris på alla tidigare tappade matcher, inte minst på bortaplan.

Gästerna kom till Uppsala med bara fyra vunna andrahalvlekar på 24 omgångar.

En defensiv som inte har stått pall i slutet av matcherna har gjort att Örebro inför måndagskvällen hade släppt in 29 mål i andra halvlek - mer än dubbelt så många som i första (14).

””

"Blir frustrerad"

Sirius har i motsats till Örebro varit klart starkast i andra halvlek under större delen av säsongen och visst växte Uppsalalaget som så ofta offensivt efter paus.

Siriusmittfältaren Stefano Vecchia tog i 53:e minuten en soloraid som han själv avslutade med reducering till 1-2.

Filip Rogic replikerade dock bara minuten senare med sitt andra och Örebros tredje mål för kvällen:

””

"Lika stor chans"

För bara tio minuter senare reducerade Siriusbacken Jesper Arvidssons igen med ett kyligt straffmål vid vänstra stolpen.

Och i 78:e kom kvitteringen då Arvidssons backkollega Johan Andersson gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

””
””

För Sirius var det sjätte raka förlusten och assisterande tränaren Thomas Lagerlöf var frustrerad: