Nyheter

Rögle tar steget upp till SHL

Rögle är klart för spel i ishockeyns högsta serie - igen. Rögle vann den femte matchen i direktkvalserien mot Västerås med 2-0, och vinner serien med 4-1 i matcher. Efter urladdningen i Ängelholm senast (Rögle-seger 6-1), så blev det något mer tillknäppt och nervöst när lagen drabbade samman igen i Västerås.(TT)
Publicerad 29 mars 2015

Rögle är klart för spel i ishockeyns högsta serie - igen. Rögle vann den femte matchen i direktkvalserien mot Västerås med 2-0, och vinner serien med 4-1 i matcher.

Efter urladdningen i Ängelholm senast (Rögle-seger 6-1), så blev det något mer tillknäppt och nervöst när lagen drabbade samman igen i Västerås.

Efter en mållös första period gav Jesper Jensen Rögle ledningen fem minuter in på den andra med ett tungt skott upp i nättaket. Västerås tryckte på för en kvittering och fick flera chanser i numerärt överläge. Men i stället avgjorde Christopher Liljewall matchen när han satte tvåan för gästerna 12.37 in i tredje perioden.

Matchen slutade 2-0. Därmed tar Rögle, som åkte ur Elitserien - som den hette då - senast säsongen 2012/13, steget upp i ishockeyns finrum igen.