Nyheter

Berglund: "Ett sådant där skitmål"

Anfallsstjärnan Lotta Schelin skadad och en bjudning på ett segermål - allt inom loppet av ett par minuter. Rosengård är illa ute i Champions League-kvartsfinalen mot Barcelona. - Ett sådant där skitmål, säger mittbacken Emma Berglund efter 0-1 på Malmö IP.(TT)
Publicerad 22 mars 2017

Ut i Champions League-kvartsfinal i fjol efter strafförlust mot Frankfurt.

Ut i samma skede av turneringen 2015 efter färre gjorda bortamål mot Wolfsburg.

Samma Rosengårdsvisa även 2017? Malmöklubben bjöd Barcelona på ett 1-0-övertag inför returen nästa vecka.

””

Berglund tar på sig målet

Det var på tilläggstid i den första halvleken som olyckan slog till med dubbel kraft på Malmö IP inför 5 037 åskådare. Först blev landslagsstjärnan Lotta Schelin skadad i baksidan av låret och tvingades utgå. I väntan på ett byte fick Barcelonas Leila Ouahabi bollen till skänks i Rosengårds straffområde och spanjorskan placerade säkert in segermålet bakom Zecira Musovic.

””

I situationen fanns det en rädsla för att orsaka straff, vilket ledde till passivitet i Rosengårdsförsvaret.

””

Det var den enda målchansen Barcelona hade - trots att gästerna hade ett gigantiskt bollinnehav, framför allt under den första halvleken. Då visade Barcelona upp sin tiki-taka-fotboll - precis som den katalanska klubbens framgångsrika herrlag.

””

Analyser väntar

Rosengård ryckte upp sig i andra halvlek, men förutom Lieke Martens avslut i upptakten hade hemmalaget svårt att skapa chanser mot ett Barcelona som försvarade sig allt lägre i banan. Nu väntar analyser av det första mötet inför returen.