TT-Sport

Sjöström skippar semestern

TT-Sport Artikeln publicerades

Det är ingen rast och ingen ro för Sarah Sjöström. Och definitivt ingen semester ännu. - Jag börjar träna igen på måndag, säger hon. Anledningen till att hon bara får veckoslutet ledigt stavas världscupen. Hon vann den på första försöket i fjol och planerar att göra en satsning på nytt.(TT)

Anledningen till att hon bara får veckoslutet ledigt stavas världscupen.

Hon vann den på första försöket i fjol och planerar att göra en satsning på nytt. Men inte hela vägen.

– Min tanke är att jag ska satsa på världscupen, i alla fall första två klustrena. Det sista Asienklustret är lite mer osäkert, det är tre veckors resande då. Det känns lite för mycket och jag har pratat med andra simmare som också känner så. Speciellt om man vill vara med på kortbane-VM, säger Sjöström.

Världscupen har nytt upplägg i år. De två första tävlingarna, som utgör första klustret, avgörs i långbana. Premiärtävlingen går i ryska Kazan den 7-9 september.

Sedan avgörs resten i kortbana. Det andra klustret innefattar också två deltävlingar och avgörs i slutet av september och början av oktober.

Världscupen är en penningstinn historia och i fjol drog Sjöström in cirka tre miljoner kronor.

Hoppar hon sedan av världscupen och simmar kortbane-VM så är det kinesiska Hangzhou den 11-16 december som gäller.

– VM finns med i programmet, men bara om jag står över sista klustret. Jag vill känna att jag är förberedd om jag åker till VM, säger hon.

Sjöström reser hem på fredagen och då väntar läkarbesök för den skadade tummen. Hon ska göra en magnetkameraundersökning som ska visa om hon har skador på ledbandet.