Nyheter

Stolpe och ribba ut för Rögle

Luleå tog sin fjärde raka seger mot Rögle i lördagens SHL-ishockey. 3-2 i Ängelholm betyder att laget befäste sin tredjeplats i tabellen.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Luleåmålvakten Joel Lassinantti, som debuterade i Tre Kronor förra säsongen, blev matchvinnare med 26 räddningar, men hade god hjälp av målställningen när Rögle pressade på för en kvittering i slutskedet av matchen. Först när Ludvig Rensfeldt prickade stolpen och inte långt senare när Jack Connolly sköt i ribban.

Bättre flyt med marginalerna hade hemmalaget i slutet av första perioden. Med åtta sekunder kvar gjorde Almen Bibic 1-0 till nykomlingen.

Men i andra perioden hann Luleå både kvittera genom Peter Cehlarik och ta ledningen genom Bill Sweatt. Och halvvägs in i tredje perioden kom Luleås 3-1-mål genom Jacob Lagacé, som fick pucken till skänks av Ivan Baranka.

Segern var Luleås fjärde på de fem senaste matcherna och den fjärde mot Rögle den här säsongen.

””
””

Rögle är kvar på elfte plats, en poäng före Malmö och ytterligare fyra poäng före Modo som är kvar under kvalstrecket.