Nyheter

Svängigt och målrikt i gigantkampen

Två ishockeygiganter. En skulle bort redan i kvartsfinal. Det blev Ryssland som fick lämna VM, efter att Kanada vunnit med 5-4 efter förlängning.(TT)
Publicerad 17 maj 2018

VM-kvartsfinalen mellan Ryssland och Kanada blev en godbit för den objektive åskådaren, inte bara på grund av matchens dignitet, då det blev en tillställning där två stjärnfyllda offensiva manskap frodades.

Till en början såg det här dock ut att bli en kanadensisk affär. Speciellt när Ryan Nugent-Hopkins petade in 2-0 till Kanada efter lite mer än halva matchen spelad. Det målet blev dock en väckarklocka för målproduktionen. Innan perioden var slut hade ledningen både reducerats och kvitterats.

Och varje gång Kanada tog tillbaka ledningen i tredje perioden, så var en ryss redo att kvittera inom loppet av en minut eller två efter. 4-4 vid full tid - och förlängning väntade.

Där blev Rysslands Kirill Kaprizov utvisad, vilket gav Kanada ett läge att ändå till slut få sista ordet.

Det fick dem. Ryan O'Reilly stod rätt i en underbemannad rysk zon och fixstjärnan Connor McDavid hittade honom. Buffalospelaren O´Reilly gjorde inga som helst misstag - och skickade Kanada till semifinal. Där väntar antingen Finland eller Schweiz.