Nyheter

Thuresson hjälte när Malmö vände

Grundserieåttan Malmö är på väg att skrälla mot seriesegraren Växjö. Skåningarna har nu tre matchbollar för att nå semifinal. - Fast så lätt är det inte, säger Andreas Thuresson, som fullbordade Malmös vändning från 0-3 till 4-3-seger i förlängning.(TT)
Publicerad 23 mars 2017

Taket höll på att lyfta när merparten av de 9 209 åskådarna i Malmö Arena fick jubla efter Andreas Thuressons 4-3-mål 8.44 minuter in på den första förlängningsperioden mot Växjö.

””

"Goda förutsättningar"

Malmö har nu 3-1 i matcher i kvartsfinalserien - redan på lördag i Småland kan grundserieåttan avsluta säsongen för seriesegraren Växjö.

””

Efter de två första perioderna stod det 3-0 till ett klart bättre Växjö. Efter 3.51 av den tredje perioden hade Malmö kvitterat till 3-3.

””

Malmö hade svårt att locka publiken i grundserien och snittade endast 6 852. De två hemmamatcherna mot Växjö har dock båda lockat över 9 000 åskådare. Trycket i den fjärde kvartsfinalen var till och med bättre än under ett Skånederby mot Rögle, menar Thuresson.

"Grymt att se"

””
””

Andersson skickade även ett tack till målvakten Christopher Nihlstorp, som startade för andra matchen i rad (Oscar Alsenfelt var sjuk).