Nyheter

Tränaren hyllar Skellefteås veteraner

De båda 38-åringarna Jimmie Ericsson och Fredrik Lindgren gjorde 2-1 respektive 3-1 för Skellefteå mot HV71. Veteranerna hyllades av tränaren Tommy Samuelsson. - De är bäst när det gäller och kliver fram nu när serien ska avgöras, säger han.(TT)
Publicerad 19 januari 2019

Skellefteå har varit formstarkt på slutet efter en dålig period och har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

””

Skellefteå gav HV71 deras andra raka förlust på hemmaplan i och med 3-1-vinsten i Kinnarps Arena. Det blev ett omdiskuterat 2-1-mål som avgjorde matchen. Men Stefan "Lillis" Lundh, HV:s tränare ville inte skylla på domarna.

””

HV71 startade matchen bäst och 1-0 kom efter drygt tre minuter genom Robin Figren i numerärt överläge relativt väntat.

Skellefteå svarade

Skellefteå replikerade snabbt efter en jättetavla av Markus Lauridsen i HV71. Han "frispelade" Bud Holloway. som inte gjorde något misstag och satte pucken högt bakom Jonas Gunnarsson i HV71:s mål.

Skellefteå var det klart bättre laget i den andra perioden men hade svårt att skapa några direkta farligheter framför HV71:s mål. Ett ledningsmål skulle dock komma. Det var Jimmie Ericsson i numerärt överläge. Målet blev omdiskuterat sedan Anton Bengtsson i HV71 fällts av en Skellefteåspelare i en situation strax före.

””

Lindgrens första mål

I den tredje perioden kunde Skellefteå öka på till 3-1 genom Fredrik Lindgren och sedan hade västerbottningarna inga problem att hålla undan till en säker seger. Det var Fredrik Lindgrens första mål i SHL sedan säsongen 2015/16.