Nyheter

Publikfest när Helsingborg vann

Över 13 000 åskådare kom till Olympia för Skånederbyt mellan Helsingborg och Landskrona i superettan i fotboll. De flesta lämnade arenan nöjda och glada. Hemmalaget vann med 2-0 efter mål av Andri Rúnar Bjarnason i den 24:e och Rasmus Jönsson i den 59:e minuten.(TT)
Publicerad 19 augusti 2018

Över 13 000 åskådare kom till Olympia för Skånederbyt mellan Helsingborg och Landskrona i superettan i fotboll.

De flesta lämnade arenan nöjda och glada.

Hemmalaget vann med 2-0 efter mål av Andri Rúnar Bjarnason i den 24:e och Rasmus Jönsson i den 59:e minuten.

I och med segern är svenska landslagskaptenen Andreas Granqvists lag tre poäng före Falkenberg i toppen av tabellen. Med elva omgångar kvar har HIF en åttapoängsbuffert till AFC Eskilstuna i kampen om de två allsvenska platserna.

Varberg tog en viktig seger i bottenstriden borta mot Gais, 2-0. Albert Ejupi inledde målskyttet när han placerade in bollen vid den bortre stolpen. Sedan utökade Oliver Palmquist med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Segern innebär att hallänningarna bara är en poäng bakom Norrby på rätt sida strecket, men med en match mer spelad. För Gais innebär förlusten att laget riskerar att bli indraget i samma bottenstrid som dess banemän Varberg.