Nyheter

Växjö fick sista ordet i Smålandsderbyt

Jumbon i damallsvenskan - IFK Kalmar - stod upp bra mot Smålandsrivalen Växjö hemma men föll ändå med 2-3. När Simona Koren satte 2-0 tidigt i andra halvlek såg läget hopplöst ut för hemmalaget. Men icke, då vaknade de till liv i stället.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Jumbon i damallsvenskan - IFK Kalmar - stod upp bra mot Smålandsrivalen Växjö hemma men föll ändå med 2-3.

När Simona Koren satte 2-0 tidigt i andra halvlek såg läget hopplöst ut för hemmalaget. Men icke, då vaknade de till liv i stället. Reduceringen kom i den 63:e minuten från Folashade Pratt och kort efter satte Erin Gunther kvitteringen för jumbon.

Men Växjö skulle ändå få sista ordet. Tio minuter från full tid så blev Jenna Hellstrom matchvinnare med sitt 3-2-mål.

Nu befäster Växjö sin sjätteplats i tabellen medan Kalmar fortsatt är fast förankrat på sista plats.