Nyheter

Vegas tog hem premiärmatchen

Det helt nyskapade NHL-laget Vegas Golden Knights är fortfarande obesegrat. Och så blir det ju om man lyckas vinna sin första och hittills enda match. Men skrällen i bortamötet mot Dallas satt långt inne och kan delvis tillskrivas en storspelande Marc-André Fleury i målet.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

Det återstod bara tre minuter av matchen när James Neal satte det avgörande 2-1-målet för bortalaget. Han låg även bakom lagets historiska första NHL-mål, bara sju minuter tidigare.

Vegas Golden Knights är det första nya laget i NHL på 17 år och direkt efter matchen skämtade spelarna friskt på Twitter om att laget "fortfarande är obesegrat".

””

Fleury storspelade

Tvåmålsskytten James Neal var inte den enda matchhjälten i nykomlingslaget. Även målvakten Marc-André Fleury storspelade och räddade 45 av 46 skott på mål och hyllades efter matchen av sina lagkamrater.

””

Han får medhåll av lagets andre svensk, William Karlsson.

””

Dallas enda mål gjordes i slutet av andra perioden av Tyler Seguin, som spelades fram av John Klingberg. Dallas-målvakten Ben Bishop hann göra 19 räddningar innan han fick kliva av isen i sista perioden på grund av en skada. Han ersattes av Kari Lehtonen, som släppte in Neils två mål.

Det är oklart om Bishop har fått en hjärnskakning, och om han kan spela nästa match.

För staden

Premiärmatchen spelas knappt en vecka efter söndagens masskjutning i Las Vegas, där minst 58 människor dödades och runt 500 skadades vid en musikfestival.

Matchhjälten James Neal sade efter vinsten att laget spelat för sin stad och förhoppningsvis gett de drabbade lite glädje.

””

Spelarna har efter dådet i Las Vegas besökt offren och tackat räddningspersonalen, och klubben meddelade tidigare i veckan att den skänker motsvarande 2,5 miljoner kronor till offren.

Efter matchen bar spelarna t-tröjor med texten "Vegas strong", som syftar på att staden ska stå stark efter dådet.

””

I matchen mellan Tampa Bay och Florida var det Tampa Bay som tog hem segern, efter siffrorna 5-3. Svenske backen Anton Strålman utsågs till en av matchens stjärnor.

Columbus storsegrade mot New York Islanders. Alexander Wennberg noterades för två assist på mindre än fyra minuter i matchen som slutade 5-0.