TT-Sport

Ventura ville avgå innan Sverigematchen

TT-Sport Artikeln publicerades

Gian Piero Ventura fick lämna sin post som förbundskapten för Italien efter playoff-förlusten mot Sverige i kvalet till fotbolls-VM. I en intervju med italienska Rai menar dock 60-åringen att han egentligen velat lämna sin post redan innan matcherna mot Sverige.(TT)

Gian Piero Ventura fick lämna sin post som förbundskapten för Italien efter playoff-förlusten mot Sverige i kvalet till fotbolls-VM.

I en intervju med italienska Rai menar dock 60-åringen att han egentligen velat lämna sin post redan innan matcherna mot Sverige.

– Jag erbjöd mig att kliva av efter Makedonien-matchen (1-1, näst sista gruppspelsmatchen). Jag lämnade in min ansökan om uppsägning till förbundet och sa att de behövde någon annan som kunde ge lugn eftersom det skapats ett fientligt klimat. Men de accepterade inte min avgång. Oavsett hade jag redan bestämt mig att även om vi hade tagit oss till VM så skulle jag inte åkt dit, säger Ventura till Rai enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Ventura fick sparken efter det italienska kvalfiaskot, vilket väckte kritik då somliga menade att han borde avgått självmant.

– Jag avgick inte efter Sverige-matcherna, för då hade det varit som att jag erkände att jag är den enda personen som är ansvarig för ett nederlag som många bidrog till. Jag blev syndabocken.