TT-Utrikes

27 döda i självmordsdåd mot buss i Iran

TT-Utrikes Artikeln publicerades

27 personer har dödats i en självmordsattack riktad mot det iranska revolutionsgardet i sydöstra Iran, enligt statligt styrda medier och ett uttalande från revolutionsgardet. Attacken ägde rum på en väg mellan städerna Zahedan och Khash och riktades mot en buss som tillhör revolutionsgardet.(TT)

27 personer har dödats i en självmordsattack riktad mot det iranska revolutionsgardet i sydöstra Iran, enligt statligt styrda medier och ett uttalande från revolutionsgardet.

Attacken ägde rum på en väg mellan städerna Zahedan och Khash och riktades mot en buss som tillhör revolutionsgardet. Enligt uttalandet var det en bil fylld med sprängmedel som exploderade invid bussen.

I området, i regionen Sistan och Baluchistan, har iranska säkerhetsstyrkor med jämna mellanrum drabbat samman med väpnade sunnigrupperingar.

En sådan grupp, Jaish al-Adl, har tagit på sig ansvaret för självmordsattacken. Ett flertal liknande attacker har riktats mot elitstyrkorna i revolutionsgardet och iransk polis de senaste veckorna och gruppen har även då tagit på sig ansvar.