TT-Utrikes

IS pressas hårt av regeringsstyrkor i Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Syriska regeringsstyrkor har återtagit vad som var terrorrörelsen Islamiska statens sista fäste i centrala Syrien, enligt en syrisk militärkälla. Området ligger öster om staden Homs i närheten av al-Salamiya och den motorväg som förbinder huvudstaden Damaskus med städerna Homs, Hama och Aleppo.(TT)

Syriska regeringsstyrkor har återtagit vad som var terrorrörelsen Islamiska statens sista fäste i centrala Syrien, enligt en syrisk militärkälla. Området ligger öster om staden Homs i närheten av al-Salamiya och den motorväg som förbinder huvudstaden Damaskus med städerna Homs, Hama och Aleppo.

Offensiven mot jihadistfästet har pågått i månader.

Längre österut i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) har syriska regeringsstyrkor understödda av rysk militär gått in i staden al-Mayadin, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). al-Mayadin, som ligger nära gränsen mot Irak, är ett av extremistgruppens sista fästen i Syrien.

– Med stöd från ryskt stridsflyg har regimstyrkor gått in i al-Mayadin och tagit kontroll över flera byggnader i västra delarna av staden, säger Rami Abdel Rahman, chef för SOHR, som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien.