Val 2014

Flera lokala ser ut att ta plats i riksdagen

Val 2014 Artikeln publicerades

Maria Malmer Stenergard, Moderaternas riksdagskandidat från Åhus, ser med största sannolikhet ut att ta sig in i riksdagen.

– Det ser väldigt säkert ut. Personligen tycker jag att det ska bli oerhört spännande att hoppa på uppdraget. Sedan får vi se hur det kommer att bli med bildandet av en regering.

Hon tycker det är tråkigt att Fredrik Reinfeldt väljer att hoppa av som partiledare för Moderaterna. Han hade mer att ge, anser hon.

– Reinfeldt uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan och en del valde att inte göra det. En hel del Moderater gick över till SD och det är beklagligt, säger Maria Malmer Stenergard.

Även Socialdemokraten Annelie Karsson ser ut att kunna se fram emot ytterligare en mandatperiod i riksdagen.

– Vi får se när personkryssen är räknade på onsdag, säger hon.

Hon är glad över möjligheten.

– Jag tycker att riksdagsarbetet är intressant, och är ödmjuk inför att få sitta där i ytterligare en period. Med en S-ledd regering kan vi få vara med och forma politiken på ett helt annat sätt. Men det parlamentariska läget är ytterst osäkert.

Centerns Per-Ingvar Johnsson hoppas också på ytterligare en mandatperiod, men konstaterar att det ännu inte är säkert att det blir han som får partiets mandat i norra och östra Skåne. Men valresultatet är han inte riktigt nöjd med.

– Centerpartiet gjorde en bra uppryckning i förhållande till de opinionssiffror som fanns, men samtliga allianspartier tappade, säger Per-Ingvar Johnsson.

Folkpartiets Christer Nylander från Kristianstad ser också ut att få behålla partiets mandat i norra och östra Skåne. Han står överst på listan men klart är det inte förrän personvalskryssen är räknade på onsdag.