Val 2014

SD:s styrelse tystar Nilsson

Val 2014 Artikeln publicerades

SD:s gruppledare och ordförande i Kristianstad, Niclas Nilsson, förses med munkavle av partiets lokala styrelse. Den ska enligt styrelsen sitta på fram till valet.

Sven-Ove Reimers är ledamot i SD:s styrelse och är en av dem som har skrivit under partiets beslut om bojkott av Matti Stenrosen. När Kristianstadsbladet kontaktar honom för en kommentar gör han tydligt att han inte vill uttala sig om saken i nuläget. Han hänvisar i stället till en ”artikel” som SD själva har skrivit och som partiet förväntar sig ska införas på nyhetssidorna i Kristianstadsbladet.

Där kommer de att redogöra för turerna kring den senaste tidens konflikt inom partiet, meddelar Reimers.

Samtidigt sätter styrelsen munkavle på Niclas Nilsson, förklarar han.

    – Niclas Nilsson har tal- och skriftförbud just nu för att det inte ska slinka ur fler grodor. Styrelsen ger inte honom mandat att uttala sig. Styrelsen har beslutat i samförstånd med Niclas att nu säger han inte mer, det är styrelsen som talar. Vi ska inte ha någon polemik längre om detta före valet.

    Reimers säger sig dock ha fullt förtroende för Niclas Nilsson som gruppledare. Reimers säger att han har förståelse för att det blir svåra situationer Nilsson hamnar i när journalister ringer. Därför löser partiet det så här.

    – Ingen får uttala sig om den här händelsen utan vi hänvisar till den artikel som kommer. Och det gäller fram till valet, säger Sven-Ove Reimers.