Annons

Vanligare med schyst fisk på restaurangen

Ekonomi • Publicerad 16 maj 2019
Fler restauranger får MSC:s certifiering för hållbart fiske. Arkivbild.
Fler restauranger får MSC:s certifiering för hållbart fiske. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Allt fler restauranger serverar miljömärkt och hållbar fisk. Förra året fick 200 restauranger Marine Stewardship Councils (MSC) certifiering för hållbart miljöfiske, vilket gör att det totala antalet restauranger med certifieringen nu är 695.

Bland de nya restaurangerna finns stora aktörer som Max och Sushi Yama.

Annons

Certifieringen kräver att fisken kommer från hållbara bestånd och dessutom är spårbar och skiljs från icke-certifierad fisk.

När Världsnaturfonden presenterade sin fiskguide tidigare i veckan fick flera firrar som äts flitigt i Sverige rött ljus eftersom fisket av dem inte är hållbart. Bland annat uppmanas konsumenter att undvika makrill, torsk och nordhavsräkor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons