Fria ord

Skånes drift måste bromsas!

Fria ord Artikeln publicerades

Sverige vill vara bäst på klimat- och miljöfrågor. Eftersom politikerna anser att det pågår en våldsam uppvärmning just nu så vill de genom ständigt nya miljö- och energiskatter bromsa klimatförändringarna. Det vore ju hemskt om vi skulle få det varmare, skönare och behagligare och slippa kylan och snödrivorna på vintrarna.

Världens klimat ska alltså stabiliseras och bromsas och vara precis som det alltid har varit. Politikernas enda metod för detta är att höja skatterna och göra att det blir så dyrt som möjligt för oss att leva. Ty genom detta självplågeri får vi behålla kylan och snödrivorna!Men jag vill att politikerna i Kristianstads kommun även ska uppmärksamma ett annat fenomen, där ni kan göra en helt världshistorisk insats. Som alla belästa och kunniga vet sitter hela Skåne – och hela Sverige i övrigt – fast på en jordplatta som rör på sig. Skåne rör sig 3-4 cm varje år. Bara under min snart 80-åriga levnad har Skåne rört på sig väl mer än en och en halv meter!

Detta är ju övermåttan gräsligt. Dessutom rör sig Skåne, ur klimat- och miljösynpunkt åt alldeles fel och galet håll – mot en punkt där Sibirien nu ligger.

För att göra saken ännu värre vrider sig hela den här jordplattan med Skåne runt, så att hela Sverige en vacker dag kommer att ligga utsträckt i väst-östlig riktning med Skåne i väster och Stockholm och Norrland i öster. Sen genom den fortsatta högervridningen kommer Sverige att hamna rakt upp och ner, med Skåne i norr och allt det andra i söder, och ligga där Japan ligger nu.Tidigare har Skåne legat långt ner på andra sidan ekvatorn och haft ett subtropiskt och tropiskt klimat. Kristianstadsslätten har en gång varit ett korallhav – man kan hitta fina koraller där i dag, och palmerna har svajat där Linderödsåsen är nu.

För att hindra detta elände måste hela EU vara med, men jag tycker att Kristianstads kommun ska gå i täten. Skåne måste bromsas. Det kommer att krävas gigantiska skattehöjningar men kanske också mer praktiska åtgärder. Jag föreslår att Kristianstads kommun utser en särskild man, gärna den mest fanatiske miljöpartisten, att agera trollkarl och häxmästare.

Jag föreslår att Kristianstads kommun slår ner en jättepelare av extra stabilt och värmetåligt material minst tre mil rakt ner i jorden. Förslagsvis mitt i Tivoliparken, framför teaterbyggnaden, så att detta tekniska underverk kan beskådas av alla. Det krävs förstås rejäla don för att få stopp på jordplattans rörelse.

Men det viktigaste är att åtminstone försöka och göra någonting! Skånes drift måste bromsas och detta arbete måste göras nu!

Bäst vore i fall alla jordplatterörelser kunde stoppas och då måste hela FN gripa in. Vi måste få en stabil och trygg jord under fötterna.

Det värsta är at hela jordklotet far i väg och hela solsystemet och hela vår vintergatsgalax också. Här krävs hjälp av kosmologiska experter som lämpligen bör utbildas på Högskolan Kristianstad så att de finns på hemmaplan där det händer.