Fria ord

Sent skola syndarna vakna

Fria ord Artikeln publicerades

Att sossarna nu vill återskapa den gamla formen av äldreboende på bas-orterna är i sig positivt, men minnet om att det är de själva som lagt ner flera stycken, till exempel Tränehemmet, tycks ha försvunnit.

Vi i Kristianstadsbygdens framtid vill att äldre som bor på landsbygden ska få möjligheten att bo, äta eller vistas på just den typen av äldreboende som Tränehemmet var. Vi har råd att återskapa denna typ av äldrevård, men det hade varit bättre och billigare om den hade utvecklats i stället för att avvecklas av bland annat er Socialdemokrater. Ensamheten för många som mer eller mindre tvingas bo kvar i sina hem, med bara någon timmes besök av hemtjänsten om dagen, vill vi ändra på så att möjligheten om ett tryggt och trivsamt liv kan återskapas i just äldreboende av typ Tränehemmet.Hur kul ochstimulerande är det att sitta ensam hemma och äta ljummen mat som lagats flera timmar innan den körs ut i frigolitlådor med taxi runt om på landsbygden? Hade de bestämmande politikerna fått sådan mat på en krog i Kristianstad hade den krogen förmodligen blivit svartlistad. Vill man bo hemma ska man kunna ha möjligheten att kunna besöka och deltaga i de aktiviteter och sällskapsliv som kan erbjudas i denna typ av boende.

Sommaro är ett bra exempel på detta, där alla kan komma och äta, dricka kaffe, delta i läse- och studiecirklar, gymnastisera, spela bridge, ha fester och lyssna till musik med mera.

Sådant boende vill vi ha på alla basorter med tillgång till medicinsk personal och besök av läkare någon gång per vecka. Det här har vi råd att satsa på och låta våra skattepengarna gå tillbaka till de som bidragit till vårt välstånd, det vill säga din och min mor och far. Snart är det din och min tur och hur vill du och jag ha det? Det är ni själva som väljer och bestämmer hur ni (vi) vill ha det på vår ålderdom.