Fria ord

Politikerskolk och ouppklarade affärer

Fria ord Artikeln publicerades

Läser i Kristianstadsbladet (10/9) att oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) rutit till om politikerskolket i fullmäktigesalen. Sverigedemokraternas Mats Kjellman kan man förstå. Han betraktas ju i församlingen som något katten släpat in och att falangpartiets Filip Nilsson (M) smiter talar för sig själv.

Nu väntar vi bara på att också det politiska mångsyssleriet och samlandet av arvoderade uppdrag på bekostnad av tillgänglighet i välavlönad heltidsbefattning i opposition ska belysas. Man kan skolka på många olika sätt!På samma sida kan man också läsa om hur kritiska socialdemokraterna är över bristande information rörande utredningen om flygplatsens eventuella privatisering. Säkert också det befogat.

Har Socialdemokraterna glömt skandalen när de satt i ledning och orsakade kommuninnevånarna mångmiljonkostnader i City Airline-affären?

Då hade Heléne Fritzon (S) som kommunstyrelsens ordförande fullt upp med att skydda och mörklägga både sig själv, som ytterst ansvarig, och dåvarande flygplatsbolagets ordförande Bo Kristiansson (S). Alla politiker beviljades senare ansvarsfrihet, medan vd Thomas Bengtsson fick ta hela ansvaret och skadeståndsanspråket.

Jag har gång på gång i denna spalt bett Heléne Fritzon redogöra för sitt ansvar i denna smutsiga affär utan resultat. Tystnaden är både skrämmande och belysande.

Nu är det ett år till val och jag skulle gärna vilja veta om Christina Borglund Anefur (KD) fortfarande står fast vid att frågan om partiets borgerliga alternativa socialistiska hemvist tillhör hennes privatliv. Enligt tydligt svar på min insändare i Fria ord (28/3).

Slutligen anser jag att ett eventuellt badhus i Åhus ska ligga tillgängligt i centrum för flertalet och i synnerhet skolorna. Vad säger enfrågepartiet och åhusborna?