Fria ord

Orwellskt i M

Fria ord Artikeln publicerades

Replik till "Tillämpa principen hellre fria än fälla" (29/12) av Peter Nilsson (M)

Peter Nilsson säger sig vara förundrad. Förvirrad torde vara ordet! I sann orwellsk anda omvandlar han begrepp till deras motsats. Demokrati är när minoriteten får styra! Företrädarskap sköts bäst när företrädaren driver en annan linje än vad de som har utsett vederbörande, önskar!

Det vill säga minkuppfödare bör företrädas av militanta veganer, religiösa rörelser av ateister eller varför inte – Moderaterna av blodröda kommunister.

Hans privata grundskolematematik ger att "minst en tredjedel" kan vara "nästan en tredjedel" vilket då i själva verket "är en tredjedel". Det tycks som om någon liten distinktion har gått förlorad! När förbundets chefsombudsman under pågående stämma uttalar att förfaringssättet är helt korrekt, är det undertecknad som "på egen hand" prövar frågan!

Åter till Orwell; krig är fred och fred är krig eller är det samme författares Djurfarmensom gäller, här med en fri travestering, "alla är demokratiska men en del är lite mera demokratiska" – som Peter Nilsson och hans vänner.