Mattias Lindberg klar för Team BS Motorsport

Sport Artikeln publicerades

Ett toppstall i Formel Renault blir Mattias Lindbergs nya hemvist säsongen 2010.

Hässleholmaren, som i fjor körde sin första säsong i formelbil och krönte detta med en åttondeplats i SM, har i dagarna skrivit kontrakt med Team BS Motorsport, stallet som i fjor tog hem såväl SM-titeln i Formel Renault som segern i Nordeuropeiska Zonen.

På sin hemsida www.mattiaslindberg.se skriver Mattias om hur nöjd han är med kontraktet och om sina förhoppningar inför den kommande säsongen:

– Jag kommer till ett team som har massor av rutin och kunskap. Jag kommer att köra den bil som Daniel Roos vann 10 deltävlingar med i fjor och när jag testade den på Gelleråsen i oktober kände jag direkt att den hade stor potential. Chassiinställningarna var mycket bra, styrningen var perfekt och jag kunde hålla högre fart genom kurvorna än jag var van vid från min tidigare bil. BS-teamets bil kändes optimal och jag gjorde fina tider meddetsamma.

– Hos BS Motorsport finns det en målmedvetenhet som jag gillar skarpt. Här kör man inte bara för att dt är kul. Teamchefen Lennart Bohlin är en man med jättemycket vinnarskalle och jag känner att bättre förutsättningar än så här går det inte att få. Jag kommer helt enkelt att köra i Sveriges bästa Formel Renault-team.

Mattias Lindberg kommer att köra full SM-serie – åtta tävlingshelger och 16 race totalt. Dessutom planerar man att kära merparten av tävlingarna i den Nordeuropeiska Zonen (NEZ).

Mattias själv ligger i hårdträning sedan lång tid tillbaka för att skaffa den toppfysik som behövs för att köra formelbil på denna nivå. Innebandy, basket, styrketräning och löpning står på programmet.

Teamet kommer att testa vid sju tillfällen innan det är dags för premiärracet på Knutstorp den 7:e maj. Det första testet är planerat till Gelleråsen den 26:e mars och den 6:e april kommer man till Knutstorp.

På sin hemsida konstaterar Mattias Lindberg också att årets upplägg ger honom ett mycket bra utgångsläge för en bra säsong. Fjoråret var något av ett läroår, menar han, och inser också att det nu är "upp till bevis" som gäller. Och med den rutin av formelracing han nu skaffat sig och den hårdhet han fått, parat med Team BS Motorsports kompetens, så ser "paketet" bra ut.

– Samtidigt sätter detta en press på mig, en press att motsvara förväntningarna och att leverera resultat.

– Men jag vet vad jag kan och jag vet att jag klarar den, säger Mattias Lindberg.