Motorproblem stoppar Jocke Grahn från start

Sport Artikeln publicerades

Det blir inget Rally Sweden för Joachim Grahn från Åhuskärr och anledningen är motorkrångel.

Med bara några dagars mellanrum har två motorer rasat för Jocke och nu är besvikelsen total. Någon ny motor har han inte lyckats få fram och nu är det försent. Jocke tävlar åter för Simrishamns MK efter några år i SMK Hörby och Rally Sweden var tänkt som uppstart på en full SM-säsong. Av detta blir det inget då han redan bestämt sig för att hoppa även nästa SM-tävling i Sandviken.

– Klart jag är besviken nu när vi tänkt oss full SM-säsong, konstaterar Jocke.

Anledningen är att Mitsubishibilarna i klassen Otrimmat 4WD har drabbats av svåra problem med motorerna. Bara här i landet har cirka tio motorer rasat och ingen vet riktigt varför. Det enda som skiljer i reglementet mot i fjol är att restiktorn till turbon ändrats. Med nya restriktorn ger motorn 20-25 hästkrafter mer.

– Måste vara här problemet ligger, menar Jocke.

– Antagligen har vi legat precis på gränsen för vad motorerna pallat för och med de här extra hästkrafterna blir det för mycket.

Nu avvaktar Jocke tills problemet är löst. SM-säsongen är redan körd och det kommer även att bli svårt att hänga med i Mitsubishicupen med två missade tävlingar.

– Hittar man inte någon lösning, då går jag tillbaka till fjolårets restriktor. Motorerna måste ju hålla annars är det ju skit.