"Förbannat förargligt"

Sport Artikeln publicerades

Jonas Olsson, tävlande för Hässleholms MK fick sämsta tänkbara start på Rally Sweden. Direkt efter start på torsdagskvällens Superspecial på Färjestads travbana gjorde han en "Solbergare" och fick bryta.

Jonas hann knappt få i mer än tvåans växel innan Forden hoppade ur spår och färden slutade i en däckstrave. Såväl drivaxeln som styrstaget gick sönder och han fick linka ut direkt.

– Förbannat förargligt, konstaterade Jonas bedrövat.

Efter reparation kunde han och co-driver Mikael Jönsson starta om på fredagsetappen, men med tre minuter tidstillägg. Efter detta har det gått klockrent och inga misstag.

– Just nu ligger vi nia i klassen och det hoppas vi kunna förbättra under lördagen, menar Jonas.

Sträcktiderna är jämförbara med konkurrenterna runt femteplatsen så några placeringar kan säkert Jonas klättra.
Klubbkompisen Johan Gren med brorsan Morgan i högerstolen, klarade Superspecialen, men hade som så många andra problem på första sträckan på fredagen, Likenäs.

– Kom för fort in i en vinkel och åkte av, berättar Johan. Som tur var fanns det många villiga bärare, men vi tappade ändå en dryg minut.

Efter detta har allt fungerat och bröderna Gren klättrade från 14 :e plats efter avåkningen till en nionde inför dagens äventyr.

– Vi åker lite för avvaktande och fegar för mycket, men ju mer jag kommer in i vinterkörningen desto bättre går det, menar Johan.

Oturen drabbade även Hässleholms Co-driver Per "Börje" Andersson i östgöten Mikael Lindquists Ford Focus. Motorstopp strax före mål på Likenässträckan och en tappad minut. Samma sak på sträcka tre, nya Viggen, men här var motorn ännu tjurigare och det försvann nästan fem minuter. Trots detta ligger man femma i SM-klassen.

– Men efter detta har det fungerat riktigt bra, konstaterar Börje.

– Just nu diskuterar vi taktiken inför lördagen. Ska vi satsa på att klättra ett par placeringar, eller ska vi åka för att säkra SM-poäng?

Leder klassen gör omöjlige PG Andersson som även kör VM-avdelningen med en Skoda Super 2000.