Tungt för Ahlström – kliv uppåt för Wingren

Sport Artikeln publicerades

Det ville sig inte alls för Linderöds Volvo Originalåkare Staffan Ahlström med pappa Jörgen som co-driver i den tredje deltävlingen i Sverige-Serien, Limas LBC-Ruschen.

Direkt på första sträckan gick det för fort för SMK Hörbyföraren och det blev till att skotta snö medan konkurenterna passerade. Inte nog med detta, för det blev ytterligare en avåkning på samma sträcka med ännu mer tidsförlust, till slut över femton minuter och så var dagen förstörd. Nu slutade familjen Ahlström allra sist i C-klassen.

Bättre gick det för klubbkompisen Ola Wingren som gjorde lite av en bragd i Lima. För en vecka sedan slet han av vänster hälsena men med hjälp av ett specialstöd på kopplingspedalen lyckades han köra in som sjua i B-klassen. Sjunde platsen innebar dock att han tog ett rejällt kliv upp i totaltabellen.

Segermaskinen Mats Jonsson inledde försiktigt men kunde vinna med en segermarginal på 1,2 sekunder.

STCC-stjärnan Rickard Göransson gjorde rallydebut i PG Andersons Mitsubishi med bilägaren som co-driver. Debuten slutade med seger i C-klassen och totalplaceringen 38:a av de 170 startande imponerade.