Asfaltskungen slår till igen?

Sport Artikeln publicerades

Är det dags för "Asfaltskungen från Eslöv", Mats Andersson, att på söndag ta femte raka segern i SMK Hörbys RS-tävling Express-Specialen?

Det mesta talar för detta efter premiären för två veckor sedan på Strurup Raceway, då Mats mer eller mindre lekte hem segern. Enda riktiga hotet är Hässleholms Ebbe Nilsson, tvåa i premiären. Frågan är bara om han kommer till start med samma Golf som i premiären, eller om den nyrenoverad motorn till Ford Puman kommit tillbaka från England? Blir det Golfen så minskar nog chanserna för mjölkbonden från Sösdala att rå på Mats i Protonen. Oavsett vilket så har Mats Andersson målsättningen klar.

– Jag åker inte till Hörby för att bli tvåa.

Totalt femtio ekipage är anmälda till den elfte upplagan av SMK Hörbys Express-Specialen, andra deltävlingen i Södra BF:s RS-DM och AsfaltsCup.se. Ungefär samma siffra som i fjol, vilket tävlingsledaren Magnus Helgesson är nöjd med. Asfaltsrally är inte riktigt lika populärt som att köra på grus.

– Så är det, därför är vi nöjda med antalet startande. Nu hoppas vi bara att vädret blir bra.

Tävlingen avgörs på fem specialprov inne i Hörby och så nyheten, ett specialprov inne i Linderöd bakom idrottsplatsen.

– Jättekul att vi fick till det här provet som ser ut att bli både kul för de tävlande och dessutom väldigt publikvänligt, säger Helgesson.