Luften gick ur "Todde"

Sport Artikeln publicerades

En punktering på näst sista specialsträckan i Anderslövsrallyt blev ödesdiger för SMK Hörbys Thord "Todde" Johansson. Den betryggande klassledningen på över tjugo sekunder försvann direkt för den regerande mästaren.

Todde, som vanligt med co-driver Emil Månsson, kopplade greppet direkt i 2WD-klassen och knep fem sträcksegrar direkt. Hårdast uppvaktade klubbkamraten Joachim Kristiansson med Mats Jönsjö vid noterna. Imponerande då han under fjolåret körde enbart två tävlingar och bröt båda.

Så kom man till den ödesdigra sträcka sex som skulle kasta om allt. Strax efter start här blev det punktering på höger bakhjul på den ledande Volvon.

– Märkte inte att vi körde på någon sten överhuvudtaget, men punktering blev det. Vi fick åka nästan hela sträckan med punktering och tappade nästan en hel minut till Jocke, säger Todde.
Sedan hjälpte det inte att vinna även sista sträckan, segerchansen var borta för Todde.

– Förbannat trist att vinna alla sträckor utom en och så bara bli sexa. Men det är väl det som är tjusningen med rally.

Glatt överraskade vid målgången stod istället Kristiansson och Jönsjö och läste resultaten utan att riktigt fatta att de vunnit.

Comebacken, om det nu är en sådan, har börjat bra eller?

– Det blir nog inte så många fler tävlingar för min del i år, jobbet lägger hinder i vägen, avslöjar vinnar-Jocke.

– Men visst känns det kul att slå Todde, fast det hade ju varit roligare om vi verkligen kört ifrån honom och inte vunnit på hans otur.
Totalsegrade i Anderslövsrallyt gjorde favorittippade västgöten Henrik Persson i sin Mitsubishi. Henrik ledde från start till mål och när så både Stoffe Nilsson, Hässleholm och Kristian Johansson, Kind tvingades bryta för mekaniska fel var där ingen som kunde hota på allvar.

– Trist att framförallt Stoffe försvann, han är en extremt bra värdemätare här nere, menade Henrik som körde tävlingen även i fjol och då slutade tvåa.

Den placeringen tog Joachim Grahn från Åhuskärr nu hand och och han var kanske också rallyt lyckligaste förare. Efter vinterns motorras gick den helt nya Mitsubihsin nu helt utan problem.

– Jag är skitglad. Inte ett problem och nu känns det bara bra inför nästa tävling på Gotland i helgen som kommer, konstaterade Jocke belåtet.

Anderslövsrallyt blev en tuff inledning på årets säsong. Den hårda vintern gjorde att de nu mjuka specialsträckorna bitvis blev sönderkörda. I synnerhet sträcka fyra var tuff där flera tvingades bryta. Nästa deltävling i DM är Kong Christian Race om två veckor.