Tungt för skånska rallyåkarna på Gotland

Sport Artikeln publicerades

Det gick tungt för de skånska rallyåkarna när man i helgen körde Rally Gotland. Bäst gick det för SMK Hörbys Staffan Ahlström som slutade tvåa i C-förarnas Volvo Originalklass.

Nästan lika bra, slutade fyra, blev resultatet för Mikael Larsson, även han från SMK Hörby. Mikael i par med Pär Lundin från Skepparslöv slutade fyra i B-förare 2WD. Desto sämre gick det för klubbkompisen Thord "Todde" Johansson som råkade ut för ett kraftigt motorras. Något som innebär att Todde även tvingas avstå Kong Christian Race nästa helg.

– Tyvärr blir det så, vi kan aldrig få ihop en ny motor på så här kort tid, konstaterar Todde deppigt.

Lika illa gick det för Simrishamnstrion Joachim Grahn, Osborn Ekelund och Mårten Nilsson. För Grahn som kom till Gotland fylld av självförtroende efter andra platsen i DM-premiären, började problemen direkt.

– Körde punka efter femhundra meter på första sträckan och fick stanna och byta hjul, berättar han.

Eklundh och Nilsson drabbades av motorproblem och fick även de kliva av en rekordtuffa tävlingen. Av de 121 startande kom bara 61 i mål.Men det blev faktiskt skånsk totalseger i Rally Gotland. För hos vinnande hemmaföraren Christoffer Jacobsson var det Anders Åberg från Gualöv som skötte notläsandet. Detta gjorde Anders så bra att man var nästan tio sekunder före Växjös Patrik Johansson i mål. Men segern satt hårt inne och det var först sedan tjejduon Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson kört på en sten som tävlingen avgjordes.