Stoffe siktar på tredje raka segern

Sport Artikeln publicerades

n rally vann han sitt första Kong Christian Race. Och på söndag har Hässlehomsföraren Stoffe Nilsson chansen att köra hem sitt tredje raka Lille Mats Rallysprint.

– Vi ska göra allt vi kan men det kommer bli väldigt tufft, konstaterar Stoffe, mästare i de två senaste årens Lille Mats Rallysprint – Sveriges största asfalttävling.

Men konkurrensen blir stentuff då hela det danska DM-startfältet har anmält sig. Bland dom finns exempelvis Christian Jensen, regerande mästare i fyrhjuls drift. Och Tim Svanholt, regerande mästare i tvåhjuls. Lägg där till Brian Madsen, som slutade trea på fjolårets Lille Mats och den åttafaldige danske mästaren Karl-Åge Jensen som efteranmälde sig. Och icke att förglömma "Asfaltskungen" själv – Mats Andersson.

– Så det här blir ju svårtippat men jag håller Christian Jensen och Tim Svanholt som favoriter, ler Stoffe. Som dock har en stor fördel av att de flesta av danskarna inte kört Lille Mats tidigare.

– Nej, det är bara Brian Madsen som körde in sig ifjol. Men eftersom man bara kör asfalt i Danmark så blir ju alla experter på just asfalt.

Christian Jensen och Karl-Åge Jensen kommer dessutom till start med riktiga vrålåk: Peugeot 207 (eller super 2000 som den också kallas) blir nästa års VM-bilar med fyrhjulsdrift och 280 hästkrafter.

Själv kommer Stoffe Nilsson att köra med ett gammalt beprövat koncept.

– Det blir den gamla Subaru Impreza som jag hoppas hinner bli fullt restaurerad till på söndag.

Lille Mats kommer i vanlig ordning att köras ute på Garnisons-området. Nyheter för i år är en ny bansträckning där start och målgång är förflyttat.

Och årets startfält ser ut att bli större än någonsin.

– 132 deltagare har anmält sig och kommer alla till start blir det ett nytt deltagarrekord, säger CG Wilke i Hässleholms Motorklubb.

– Av dessa kommer 48 från Danmark vilket är fantastiskt. Vi har ju valt att kalla detta för fighten mellan Sverige och Danmark, tillägger Wilke.