Minska invandringen – och flumpartiernas inflytande över politiken

Sverige mäktar inte med att ta emot fler migranter. Det är tid att sätta stopp. Och säga nej till C och MP.
Ledare • Publicerad 27 februari 2019
Detta är en ledare i Kristianstadsbladet. Kristianstadsbladets politiska hållning är liberal.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Att Centern och Miljöpartiet har pressat på för mer generös familjeåterförening är ytterst oroväckande, särskilt om kraven på egen försörjning blir mildare. Anhöriga till 20 000 nyanlända kan få uppehållstillstånd, vilket fått Migrationsverket att konstatera att ”Sverige blir ett av de mest generösa länderna i EU”.

Men Sverige klarar inte mer handhjärta-politik och tal om ”medmänsklighet” så länge det inte finns nog med lärare i skolan, så länge 57 procent av de inskrivna på Arbetsförmedlingen är utrikes födda och horder av människor växer upp i och lever i utanförskap. Klyftorna växer, konflikterna likaså och kulturkrockarna skapar problem.

Märkligt nog verkar inte Annie Lööf (C) och Isabella Lövin (MP) fatta att man först måste reda ut det innan man kan öppna dörren för än fler. I stället ökar man generositeten först och skjuter integrationslösningar på framtiden.

Ändringar kring familjeåterförening kommer redan i sommar, medan åtgärder – som ändringar i LAS – som skulle kunna leda till att fler får jobb möjligen blir verklighet 2021. Under tiden förvärras en redan svår situation.

Centerns idé om en så kallad ”humanitär skyddsgrund” för dem som i framtiden söker uppehållstillstånd kan få svåra konsekvenser. Johanna Jönsson (C) har sagt att det kan handla om personer som är svårt sjuka, men hur bedömer man det?

Nyligen skrev överläkaren Stefan Krakowski på Expressen att läkarkåren riskerar att utsättas för påtryckningar och svåra avvägningar kring vilka som ska få tillgång till de sängplatser som finns i vården (12/2).

MP:s nya migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling är med på Jönssons linje men höjer budet än mer i givmildhetens auktion. I en debattartikel i Sydsvenskan menade han att unga med stark anknytning till Sverige i högre utsträckning ska få stanna, liksom flyktingar som varit utsatta för hedersvåld och förtryck i Sverige.

Betyder det att unga som har fått kompisar i skolan under sin tid som asylsökande ska gå före dem som flyr från krig? Ska man närapå ge incitament för hedersvåld i Kristianstad då det kan ge asyl att ha utsatts här? En sån dårskap är det, kort sagt.

Nu behövs ett kraftfullt motstånd mot flumpartierna och en kamp för en mer rättvis migrationspolitik, som visar respekt för skattebetalarna.

Sluta dela ut våra pengar hur som helst och kräv mer av dem som söker eller får asyl. Sänk ersättningar och begränsa rättigheter till pension och annat. Tänk på dem som har finansierat välfärden; se till att det finns hjälp för de gamla och sjuka som har betalat skatt först.

Jag hoppas att Socialdemokraterna förstår detta och försöker dämpa C och MP. Många hjärtan ömmar för dem som flyr i världen, men invandringen är svindyr och kostade oss 55-60 miljarder kronor förra året. Och en dag tar andras pengar slut.

Läs gärna också

Carolin DahlmanSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.