Skattepengar ska inte gå till flashiga resor

De ska gå till viktig kärnverksamhet.
Ledare • Publicerad 2 april 2019
Detta är en ledare i Kristianstadsbladet. Kristianstadsbladets politiska hållning är liberal.

89 711 kronor. Så mycket kostade det när två chefer från Region Skåne reste till San Francisco för att på en konferens berätta för världen om vad de gör för skåningarna. En av dem fick till och med vara med i en reklamfilm!!! ”Visst är jag jättefin i slow motion”, kommenterade Helena Skjeld när tidningen undrade över saken.

Men våra pengar ska gå till att göra – inte för att prata om vad man ska göra.

Detta är ytterligare ett av den väldigt långa raden av exempel på hur makthavare tappar markkontakt.

De kronor som dras från våra konton – från de pengar vi får i utbyte mot vårt arbete – ska användas till det viktigaste. Inte till att tjänstemän ska fara omkring och skrävla om sina prestationer på konferenser. Fyrstjärnigt hotell, flyg, traktamenten, utebliven arbetstid… Fatta att detta betalas av oss andra! Fatta att kronorna hade kunnat gå till läkemedel, bättre kollektivtrafik eller vård.

Resan motiverades med att tjänstemännen kunde lära av andra och det är ju aldrig fel, men det borde finnas andra sätt att göra så. Läs magasin, ring varandra, se konferenser digitalt. ”Vi har sedan resan fått förfrågningar om ytterligare erfarenhetsutbyte från organisationer och offentliga aktörer i andra länder, vilket kommer att vara värdefullt både på kort och lång sikt” berättade förvaltningens kommunikationschef.

Tacka NEEEEEEJ. Personer som har anställts för att hantera verksamheter i Skåne ska inte få storhetsvansinne, fara runt jordklotet och glassa eller lägga tiden på att se snygga ut på privata företags reklamfilmer.

Carolin DahlmanSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.