Nyheter

Nyrenoverat krav från barnfamiljer

Nära till förskola och skola, nyrenoverat och eget rum för alla barn – så ser barnfamiljernas drömhus ut, visar en undersökning från Mäklarsamfundet. Det är också viktigt att det finns andra barn i området.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2010
Foto: 

Det framgår av en undersökning av bostadsmarknaden som Mäklarsamfundet gjort. 1 600 mäklare från hela Sverige bedömer att nyrenoverade villor i fräscht skick är mest populära hos barnfamiljer som letar hus.

– Det är inte särskilt förvånande men roligt att man är så medvetna och vettiga. Barnfamiljer har ju sällan tid att renovera, säger Claudia Wörman, analysansvarig på Mäklarsamfundet.

Husets läge är viktigt. Det är också viktigt för barnfamiljer att det finns andra barn i området, att det är barnvänligt och trafikfritt.

Viktigt är också rent tekniska frågor som radonhalt, uppvärmning och driftskostnader.

Den för barnfamiljerna sista viktiga faktorn vid husköpet är kommunikationerna. Tid är viktigt. Det är livskvalitet att ha kort väg till jobbet, att barnen i sinom tid på egen hand kan ta sig till och från skola och fritidsaktiviteter. Det underlättar livet för hela familjen, konstaterar Mäklarsamfundet.

Niklas Lundell
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.