Nyheter

Simhallen sjunger på sista versen

Simhallen i Broby sjunger på sista versen. I vår avgörs dess framtid.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2012
Bäst före datum har gått ut. Det finns en hel del skavanker i simhallen, fast hur allvarliga fel och vad som behöver åtgärdas ska redas ut i vår.
Bäst före datum har gått ut. Det finns en hel del skavanker i simhallen, fast hur allvarliga fel och vad som behöver åtgärdas ska redas ut i vår.Foto: 
Simhallen i Broby byggdes på 60-talet, men ser för ögat ändå fräsch ut.Foto: Johanna Wallin
Simhallen i Broby byggdes på 60-talet, men ser för ögat ändå fräsch ut.Foto: Johanna WallinFoto: Johanna Wallin
Foto: 

Att det finns ett stort underhållsbehov av simhallen i Broby är kommunens ansvariga väl medvetna om. Det handlar bara om att försöka klura ut hur pass stort behovet är och sätta kronor och ören på notan.

– Vi misstänker att det kan vara lika illa ställt som med simhallen i Knislinge, men mer exakt kan jag inte säga, säger Tomy Toni som är kommunens fastighetsansvarige.

Vågade inte tömma

Redan i somras skulle man ha vidtagit åtgärder, men vågade då inte tömma bassängen på vatten. Under hösten har man fortsatt att försöka sätta i sig in i vilket skick anläggningen är.

– Simhallen i Broby har lika många år på nacken som den i Knislinge och det vi misstänker att det finns dolda fel, säger Tomy Toni.

Ta ställning

Efter att den fördjupade undersökningen är gjord, kan politikerna ta ställning till hur pass mycket underhållspengar man är redo att lägga på simhallen. Det kommer att avgöra livslängden på hallen.

INTERNAL INTERNAL
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.