Annons

65 anställda får gå efter konkurs

Lågkonjunkturen ser ut att fälla Hörviks Rökeri. Bolaget är på väg mot konkurs och de 65 anställda riskerar att förlora sina jobb.
Bromölla • Publicerad 27 januari 2009

Hörviks Rökeri AB och moderbolaget Hörviks Förvaltning AB har problem att betala skulderna. Ägarna har därför lämnat in en konkursansökan till Blekinge tingsrätt i Karlshamn.

Företaget startade som ett litet familjeägt fiskrökeri vid hamnen i fiskesamhället Hörvik utanför Sölvesborg i mitten av 1980-talet. Sedan dess har bolaget vuxit och har nu 65 anställda.

Annons

I rökeriet skärs och fileas lax som sedan förädlas genom att gravas eller kallrökas. Huvuddelen av produktionen är rökt och gravad lax men även ål, makrill, böckling och sik ingår. I sortimentet finns också ekologisk lax och najadlax. Najadlax är lax som först gravas och sedan kallröks.

Den 5 januari sa banken upp samtliga krediter till betalning. Bolaget har inte pengar att betala skulden och har inte lyckats hitta finansiering på annat sätt.

På tisdagen vände sig Hörviks rökeri till tingsrätten med en konkursansökan. Företaget har skulder på cirka 25 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet sökte under tisdagseftermiddagen, utan att lyckas, någon från företaget för en kommentar.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons