Annons

Åldersgränsen för flipperspel höjs

Bromölla • Publicerad 3 september 2003

BROMÖLLA. Nu måste du vara 16 år för att få spela flipper i Bromölla. Den tidigare åldersgränsen var 15 år. Ska du spela flipper i en lokal där det finns spel som ger penningvinster, till exempel Jack Vegas, måste du vara ännu äldre.

Här är åldersgränsen 18 år, har socialnämnden beslutat, men det var inte någon helt enig nämnd som ställde sig bakom beslutet.

Annons

Vänsterpartisten Julia Lundin yrkade på en minimiålder på 16 år för flipper eller liknande typer av automatspel och förslaget vann med rösterna åtta mot tre.

Moderaten Leif Dufva reserverade sig mot beslutet och menade att flipperspel och liknande typer av spel som inte ger penningvinster är harmlösa.

Den tidigare åldersgränsen på 15 år kan han förvisso acceptera, men Dufva menar att det egentligen inte behövs någon åldersgräns över huvud taget. Han anser att det inte finns så mycket för ungdomar i den här åldern att göra och att det här begränsar deras valfrihet än mer.

Sofia Lindh

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons